Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kanapki z pastą dyniową

Opis przygotowania

Z dyni usunąć pestki, pokroić na kawałki i ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia dołożyć główkę czosnku.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zezłoci, dorzucić posiekaną papryczkę chili (bez pestek).

Upieczoną dynię wrzucić do miksera, dodać obrany czosnek oraz suszone pomidory oraz trochę oliwy i ocet balsamiczny. Zmiksować. Przełożyć do miski, wymieszać z cebulą z chili oraz drobno posiekaną kolendrą. Przyprawić solą i pieprzem.

Bułki przeciąć wzdłuż na pół. Posmarować pastą dyniową (z obu stron). Nałożyć plastry ogórka, złożyć i zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Wątróbkowe pate

Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Woda z limonką

Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...

Wróć do listy przepisów