Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pokroić na plasterki, papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą.
Na dnie ułożyć połowę ziemniaków, połowę cebuli, paprykę oraz pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć pomidory. Przyprawić roztartym w dłoniach oregano.
Rozłożyć resztę cebuli oraz ziemniaków. Doprawić solą. Wierzch posypać oliwkami. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę - do momentu, gdy ziemniaki będą upieczone.
Pod koniec zapiekania posypać startym serem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...