/ Przepisy / Buły z indykiem i serem pleśniowym

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć. Wlać ocet balsamiczny.

Rukolę drobno pokroić, wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić pieprzem.

Bułki przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Posmarować zielonym majonezem (górę i dół). Nałożyć wędlinę z indyka, na wędlinę plastry sera pleśniowego, następnie karmelizowaną cebulę. Zapakować w papier śniadaniowy. Przewiązać dratwą lub bawełnianym sznurkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebulą i jabłkami;-)

Pizza bez glutenu

Na mące ryżowej i sojowej...

Rogaliki krucho-drożdżowe

Z domowymi powidłami;-)

Pave

Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)

Wróć do listy przepisów