/ Przepisy / Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Opis przygotowania

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Owoce z lasu pod kruszonką

Jagody prosto z pieca...

Serniczki z truskawkami

W foremkach na babeczki...

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Ciasteczka francuskie z owocami

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...

Wróć do listy przepisów