Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.
Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...