Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Opis przygotowania

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręką;-)

Ciasto cytrynowe

Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...

Jagodzianki

Przebój polskiej plaży;-)

Wróć do listy przepisów