
Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wmieszać wiórki kokosowe. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić sztywn± pianę. Utrwalić cukrem. Wmieszać żółtka. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wsypać kawę, dolać olej i delikatnie wymieszać. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić sztywn± pianę. Utrwalić cukrem. Wmieszać żółtka. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wrzucić orzechy, dolać olej i delikatnie wymieszać. Przelać do formy 25x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 30 minut. Wystudzić.
Plastry ananasa ods±czyć z syropu - powinny być niemal suche. Sok z ananasa poł±czyć z wod± (ł±cznie potrzebny jest 1 l płynu) i ugotować budyń - rozpu¶cić budyniowy proszek w odrobinie zimnego soku z ananasa z wod±, dodać żółtka. Resztę płynu zagotować, poł±czyć z rozpuszczonym budyniem i podgrzewać tak długo, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Powoli dodać wystudzony budyń. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Utrzeć. Odłożyć nieco masy do dekoracji gotowego placka. Do reszty dodać pokrojone w kostkę kawałki ananasa. Wymieszać.
Złożyć placek. Na ciasto orzechowe nałożyć masę ananasow±, na ni± ciasto kokosowe, następnie masę ananasow± i ciasto cappuccino. Wierzch pokryć odłożon± wcze¶niej mas±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dzi¶ Ewa przygotuje wy¶mienit± karkówkę zapiekan± pod kapust± z dodatkiem...
Włoska klasyka!
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
M±kę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...