Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, posypać 1 łyżką fruktozy. Wymieszać i podgrzać w mikrofalówce (3 minuty). Przełożyć do tortownicy natłuszczonej masłem (średnica 24-25 cm).
Jajka roztrzepać, dodać mielone migdały, jogurt, 4 łyżki fruktozy i miąższ z laski wanilii. Wymieszać.
Masą zalać nektarynki. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 40 minut. Na ostatnie 5 minut włączyć grill, by płatki nabrały lekko brązowego koloru.
Wyjąć i odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku potrawy zgodne z dietą Michela Montignaca. – To...
Na mące orkiszowej;-)
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Drożdżówka cudnie zapleciona;-)
Jabłka z miodem;-)