Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Zmiksować.
Dorzucić obrane ze skórki i drobno pokrojone migdały oraz pokrojone morele. Wymieszać.
Z ciasta ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć, dociskając palcami.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu wyjąć z pieca i zostawić na 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę i wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...
Belgijski przysmak nieco inaczej!
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...