Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka z migdałami i morelami

Opis przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Zmiksować.

Dorzucić obrane ze skórki i drobno pokrojone migdały oraz pokrojone morele. Wymieszać.

Z ciasta ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć, dociskając palcami.

Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu wyjąć z pieca i zostawić na 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę i wystudzić.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Kruche ciasteczka

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Brulee owocowe

Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...

Tort migdałowy

Deser po krakowsku!

Wróć do listy przepisów