Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Zmiksować.
Dorzucić obrane ze skórki i drobno pokrojone migdały oraz pokrojone morele. Wymieszać.
Z ciasta ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć, dociskając palcami.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu wyjąć z pieca i zostawić na 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę i wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...
Na wyprawę nie tylko jagodzianki...
Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...