ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 525

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda dopisuje, to pierwsza potrawa powstanie w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Autorka programu zrobi tradycyjny forszmak, czyli coś w rodzaju gęstego gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie zostanie wzbogacone o pokrojoną w grubą kostkę dynię Hokkaido. Następnie Ewa zaprosi widzów do kuchni i usmaży naleśniki. Przygotuje też farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Z połączenia tych dwóch rzeczy powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie przyjdzie pora na coś słodkiego – będą to znakomite, maślane ciasteczka z marmoladą różaną.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Forszmak z dynią

Gotowany w kociołku;-)

Krokiety z fetą i szpinakiem

Idealne na wege obiad!

Ciasteczka maślane

Z marmoladą różaną...

Wróć do listy odcinków