Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę pokrojoną w talarki. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Zalać rosołem i śmietanką. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i dusić do miękkości.
Podawać z kopytkami i ogórkiem kiszonym. Można udekorować świeżym tymiankiem.
Kopytka. Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.
Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...
Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Drugie danie na słodko!