ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 516

OPIS ODCINKA

Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w następnym odcinku na jego bazie przygotuje orzeźwiającą lemoniadę cytrusową. Ale najpierw zaproponuje coś pysznego do jedzenia. Gotowanie zacznie od błyskawicznej, kremowej zupy z pora i cukinii. Drugą potrawą będą wegetariańskie burgery z grillowanym halloumi i plastrami ananasa. Ten cypryjski ser powstaje z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Co ciekawe: statystyczny mieszkaniec Cypru spożywa ok. 8 kg halloumi rocznie! Na deser Ewa zrobi kruche babeczki z kremem, udekorowane truskawkami z przydomowej uprawy.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Burgery z halloumi

A do tego grillowany ananas!

Lemoniada cytrusowa

Na syropie miętowym...

Babeczki z truskawkami

Na mące orkiszowej;-)

Wróć do listy odcinków