Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kokosowe bez pieczenia

Opis przygotowania

Z mleka odlać ½ szklanki. Odstawić. Resztę przelać do garnka. Dodać cukier i wiórki kokosowe (2 łyżki zostawić do dekoracji). Zagotować.

Do zimnego mleka wsypać budyń. Wymieszać. Jajka roztrzepać. Dodać budyń. Przelać do mleka z wiórkami. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Migdały posiekać. Przełożyć do masy.

Masło utrzeć z solą. Porcjami dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Pod koniec dodać spirytus.

Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki wyścielonej folią spożywczą (26 x 12 cm). Na ciasteczka dać trochę masy, na masę herbatniki i w ten sam sposób zrobić kolejne warstwy. Na samej górze powinny być herbatniki.

Foremkę owinąć folią i na całą noc wstawić do lodówki.

Po schłodzeniu udekorować roztopioną czekoladą i wiórkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Ciasto warzone

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...

Semifreddo

Z pistacjami...

Tort hiszpański

Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...

Wróć do listy przepisów