Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kokosowe bez pieczenia

Opis przygotowania

Z mleka odlać ½ szklanki. Odstawić. Resztę przelać do garnka. Dodać cukier i wiórki kokosowe (2 łyżki zostawić do dekoracji). Zagotować.

Do zimnego mleka wsypać budyń. Wymieszać. Jajka roztrzepać. Dodać budyń. Przelać do mleka z wiórkami. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Migdały posiekać. Przełożyć do masy.

Masło utrzeć z solą. Porcjami dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Pod koniec dodać spirytus.

Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki wyścielonej folią spożywczą (26 x 12 cm). Na ciasteczka dać trochę masy, na masę herbatniki i w ten sam sposób zrobić kolejne warstwy. Na samej górze powinny być herbatniki.

Foremkę owinąć folią i na całą noc wstawić do lodówki.

Po schłodzeniu udekorować roztopioną czekoladą i wiórkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Placuszki z banana

Bez glutenu!

Puszysty sernik z sosem malinowym

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...

Wróć do listy przepisów