Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Surówka z marchewki

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...

Purée z kalafiora

Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Pieczeń z warzywami

Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...

Biszkopt z jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Placek z cukinią

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...

Dżem z cukinii

Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Placuszki z cukinii

Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...

Szaszłyki z barana

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Surówka z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Pucharki z galaretką i bezami

A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!

Czekoladowe mini-serniczki

Serowe muffinki z sosem wiśniowym...

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Coleslaw z domowym sosem

Grillowy klasyk...

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Zupa szczawiowa

Lekko kwaśna i wyjątkowo smaczna;-)

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Surówka z selera

Z jabłkiem;-)

Mizeria

Na occie winnym!

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Indyk dla dzieciaka

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...

poprzednia| 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | następna | stron: 45