Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać m±kę migdałow±, m±kę kartoflan±, sodę, kardamon (roztarty w moĽdzierzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.
Z białek i soli ubić sztywn± pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowan± masłem i wysypan± m±k± migdałow±). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańsk± tortillę na m±ce gryczanej,...
Na syropie miętowym...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczow± oraz kakao. M±kę wymieszać z ...
Suszone ¶liwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódk±, zakręcić i zostawić na 24 ...
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...