Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Wieprzowina a'la Wellington

Wyjątkowo soczysta!

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Tartaletki z kremem pomarańczowym

Z kremem pomarańczowym!

Napój miodowo-cynamonowy

Oczyszcza organizm!

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Ziemniaczki w karmelu

Na słodko...

Kokosowiec z ananasem

Z nutką egzotyki!

Ćwikła z chrzanem

Buraczki na ostro!

Żurek wielkanocny

Na domowym zakwasie!

Kaczka świąteczna

Z buraczkami i chrzanem...

Mazurek

Na kruchym cieście malowane;-)

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Sernik orzechowy

Smaczny przekładaniec;-)

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Ziemniaki z mleka

Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Kasza gryczana

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć...

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Ciasto kruche z masą śliwkową

Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...

Zakwas chlebowy

Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...

Chleb z czarnuszką na zakwasie

Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

poprzednia| 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | następna | stron: 45