Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Drożdżówka z kruszonk±

Opis przygotowania

Cukier i drożdże rozpu¶cić w mleku, wmieszać 5 łyżek m±ki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże wyrosn±.

Dodać pozostałe składniki i wyrabiać ręk± przez około 30 minut. Odstawić w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto potroi swoj± objęto¶ć (co może potrwać nawet 1 ½ godziny), wyłożyć na posmarowan± masłem formę o wymiarach 25 x 36 cm i odstawić na 15 minut, aby jeszcze wyrosło.

Z masła, m±ki, cukru pudru i cukru waniliowego wyrobić kruszonkę. Schłodzić w lodówce. Zimn± kruszonk± posypać ciasto (można zetrzeć na tarce) i piec przez 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem, czy jest gotowe.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 233
Ewa gotuje - odc. nr 233

W następnym odcinku Ewa gotuje zaprosi na zaskakuj±c± zupę pomidorow± z...

 

Podobne przepisy

Sernik na zimno w pucharkach

Na bazie serka homogenizowanego;-)

Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się poł±cz±...

Lemoniada cytrusowa

Na syropie miętowym...

Bułeczki z dyni±

Mocno pomarańczowe;-)

Wróć do listy przepisów