Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...

Placek z cukini±

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, m±kę przesian± z proszkiem do pi ...

Dżem z cukinii

Start± cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękko¶ci...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Pucharki z galaretk± i bezami

A zamiast bitej ¶mietany jogurt naturalny!

Czekoladowe mini-serniczki

Serowe muffinki z sosem wi¶niowym...

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Pucharki z musem brzoskwiniowym

Galaretki rozpu¶cić w 1  1/2  szklanki gor±cej wody, lekko przestudzić ...

Ciasteczka czekoladowe

Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...

Ciasteczka z płatkami owsianymi

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać m±k± i uformować wałek. ...

Ajerkoniakowiec

Jajka wymieszać z wod±, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...

Muffinki z buraczkiem

Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...

Fondue czekoladowe

Z owocami!

Sernik z bez± orzechow±

A do tego masa budyniowa;-)

Placek z pian± orzechow±

W stylu mazurka;-)

Tort angielski

Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...

Flan

¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...

Orzechowe półksiężyce

M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...

Cytrynowiec

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać m±kę przesian± z proszkiem do p ...

Kompot z suszu

Suszone owoce zalać zimn± wod± (najlepiej dzień wcze¶niej). Przyprawić goĽdzikami i c ...

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo ...

Piernik na piwie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...

Ciasteczka piernikowe

M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...

Kocie oczka

M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię ...

Koniczynki

Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta od ...

Szyszki

Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...

Ule

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...

Szarlotka z kratk±

M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...

Torcik orzechowy

Orzechy wymieszać z m±k± i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...

Placek jabłkowo-gruszkowy

M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...

Rogale ¶więtomarcińskie

Drożdże rozpu¶cić w niewielkiej ilo¶ci mleka. Jajka utrzeć z cukrem i poł±czyć ze sto ...

Tarta z dyni±

M±kę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Piramida limonkowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...

Sernik z węgierkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...

Babeczki z owocami

M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...

Placek z kisielem brzoskwiniowym

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...

Ciasto marchewkowe

Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...

Tort tiramisu

Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...

Kruche ciasto z gruszkami i czekolad±

M±kę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...

poprzednia| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | następna