Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto ucierane z morelami

Opis przygotowania

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stopniowo jajka.

Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko dodać stopniowo do masy i dobrze wymieszać.

Formę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Wyrównać. Na cieście ułożyć morele odsączone z alkoholu. Resztę cukru i cynamon wymieszać, wysypać równo na ciasto z morelami, na wierzchu, po niecałej łyżeczce, rozłożyć pozostałe masło.

Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 197
Ewa gotuje - odc. nr 197

Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...

 

Podobne przepisy

Biszkopciki z białek

Z kremem paryskim!

Chrupiące batoniki

Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów