
Jajka wybić do miski, dodać cukier i utrzeć. Gdy jaja zbielej±, dodać skórkę z cytryny, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, jogurt i olej. Wymieszać (je¶li mikserem, to na niskich obrotach).
Ciasto przełożyć do formy (tortownica o ¶rednicy 18-20 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułk± tart±). Wstawić na około 50 minut do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej....
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
M±kę poł±czyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać ¶mietanę i zaro ...
W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Wi¶nie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucieraj±c wbić po ...