Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serniczki z truskawkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg (2 razy przepuszczony przez maszynkę do mielenia mięsa). Następnie śmietankę i budyń waniliowy.

Masę serową przełożyć do foremek na babeczki (najlepsze są małe foremki silikonowe). Piec przez około 30 minut w temp. 170 st. C.

Podawać udekorowane plasterkami truskawek lub z sałatką truskawkową. Można oprószyć cukrem pudrem.

Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Zasypać cukrem pudrem i odstawić na chwilę, by puściły sok. Dolać żubrówkę i delikatnie wymieszać. Dorzucić kilka listków mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 219
Ewa gotuje - odc. nr 219

Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...

 

Podobne przepisy

Rogaliki z marmoladą

Znakomite;-)

Biszkopt z borówkami i malinami

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...

Ucierane z owocami leśnymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Ciasto kokosowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...

Wróć do listy przepisów