Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.
Wsypać mąkę, przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.
Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować roztopioną czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
Z powidłami lub dżemem;-)
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...