M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Zrobić dołeczek, wybić jajka. Wlać wodę i olej. Wymieszać nożem, po czym rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i zostawić na chwilę, by odpoczęło. W tym czasie przygotować niewielki paseczki z wróżb± (najlepiej, aby różniły się od siebie).
Ciasto podsypać m±k± i rozwałkować na grubo¶ć ok. 3 mm. Wyci±ć kr±żki (pier¶cieniem lub literatk±). Na każdym położyć złożon± karteczkę z wróżb± i zlepić tak, jak pierogi (można lekko wygi±ć, by powstały rogaliki – wówczas warto umie¶cić je na brzegu miski i naci±gn±ć rogi).
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w cało¶ci inspirowany kuchni± chińsk±. Jako pierwsze danie Ewa...
Z szampanem!
M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...
Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na ¶więta państwowe...
¦wietny dodatek do deserów;-)