Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przesianą z kartoflanką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bezą i p...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...
Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...