
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...
¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...
Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...