Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka chińska

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę (na dużych oczkach). Posolić do smaku.

Do garnka wlać ocet ryżowy. Posłodzić i zagotować. Dodać olej ryżowy. Roztrzepać rózgą. Wlać do miski z kapustą i marchewką.

Wymieszać i odstawić, by surówka wystygła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów