/ Przepisy / Surówka chińska

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę (na dużych oczkach). Posolić do smaku.

Do garnka wlać ocet ryżowy. Posłodzić i zagotować. Dodać olej ryżowy. Roztrzepać rózgą. Wlać do miski z kapustą i marchewką.

Wymieszać i odstawić, by surówka wystygła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Wróć do listy przepisów