Batata obrać, ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i rozgnieść widelcem.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Wymieszać z purée z batata. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować. Wlać olej i wodę, posolić i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno. Pianę delikatnie wmieszać do masy z żółtek i batata.
Gofrownicę rozgrzać. Płytki posmarować olejem, nałożyć porcję ciasta i usmażyć gofry.
Podawać z ubitym mleczkiem kokosowym (z cukrem zmiksować tylko gęstą zawartość puszki – bez wody) oraz pokrojonym w kostkę ananasem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...