Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić.
Wsypać m±kę, przesian± z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać jajka. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Na samym końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto.
Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±. Piec przez 45-50 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować roztopion± czekolad±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
Sama słodycz!
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesian± m±kę kukurydzian± z proszkiem ...
Otulony palisad± z biszkoptów;-)
Galaretki rozpu¶cić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygn±, pokroić w kostkę i nałoż ...