Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki pod kruszonk± owsian±

Opis przygotowania

M±kę wsypać do miski. Dodać cukier trzcinowy i zimne masło. Wsypać płatki owsiane i posiekać. Wyrobić, włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na minimum ½ godziny.

Na patelni roztopić cukier trzcinowy. Z gruszek wyci±ć gniazda nasienne, owoce pokroić w duż± kostkę i wrzucić do karmelu. Dodać masło i wymieszać. Gdy gruszki puszcz± sok, przełożyć do kokilek. Posypać drobno pokrojonymi orzechami i kruszonk± (rozdrobnić w palcach lub zetrzeć na tarce jarzynowej).

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).

Podawać z lodami waniliowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewn±trz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Udekorowane karmelizowan± cytryn±;-)

Szarlotka z kruszonk±

Z talarkami jabłek...

Szarlotka w słoiczku

Jabłecznik w szkle;-)

Półkruche z jabłkami

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, poł±czyć z cukrem, cukrem waniliowym i sol±. ...

Wróć do listy przepisów