Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyci±ć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kasz± gryczan± i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Bajkowy torcik jabłkowy

M±kę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Róże karnawałowe

Przesian± m±kę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Wróć do listy przepisów