
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do miski z gorącą wodą - po to, by krem było łatwiej rozsmarować na kruchych waflach.
Ugotować budyń waniliowy - na mleku. Gdy lekko przestygnie, równo rozłożyć na ostatnim andrucie. Na budyniu ułożyć herbatniki. Na każdym ciasteczku położyć orzech laskowy i polać kroplą miodu. Miód działa jak klej, w dodatku ładnie wygląda.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...
Mąkę, proszek i kakao przesiać na stolnicę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ...