Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie

Opis przygotowania

Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i mąkę.

Do ubitej masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę, po czym dodać lekko przesiekane orzechy.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20-30 minut, w zależności od tego, jak bardzo „zakalcowate” ciasto chce się uzyskać (zdecydowanie lepsze jest właśnie to bardziej mokre i ciężkie).

Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem (można użyć do tego gotowych szablonów lub samemu przygotować ulubioną wycinankę). Podawać z lodami waniliowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 189
Ewa gotuje - odc. nr 189

Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...

 

Podobne przepisy

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Na mące migdałowej!

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Strucla z borówkami

Po prostu duża jagodzianka;-)

Ciasto cytrynowe

Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...

Wróć do listy przepisów