Wiórki wsypać do miski. Dodać zmielone siemię oraz imbir. Wlać ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Dorzucić jagody goji. Dodać olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć tak, by powstało „cygaro”. Schłodzić w zamrażarce (kilka godzin).
Pokroić w krążki. Usunąć folię. Zanurzyć w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej. Ułożyć na kratce, by czekolada zastygła (pod kratką warto umieścić papier do pieczenia).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...