/ Przepisy / Babka ziemniaczana

Opis przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Gdy powstaną skwarki, dorzucić posiekaną cebulę, wymieszać.

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Nadmiar wody odlać. Do masy dodać roztrzepane jajka, przecisnąć czosnek, dorzucić śliwki. Dodać boczek z cebulą i dokładnie wymieszać. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Przełożyć do formy na babkę, wyklejonej plastrami boczku. Upiec w piekarniku, w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 306
Ewa gotuje - odc. nr 306

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zdominują potrawy kuchni litewskiej....

 

Podobne przepisy

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Ziemniaczki w karmelu

Na słodko...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Wróć do listy przepisów