/ Przepisy / Roladki z karpia z farszem grzybowym

Opis przygotowania

Na łyżce masła zeszklić cebulę. Dorzucić rozmrożone i pokrojone grzyby. Wymieszać i usmażyć. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.

Solą i pieprzem przyprawić też karpia (od strony bez skóry). Nałożyć farsz grzybowy. Zwinąć i obwiązać dratwą (jeśli filety są grube, trzeba je lekko przyciąć).

Roladki obsmażyć na łyżce masła. Przełożyć na deskę. Na tę samą patelnię dać trochę masła (dobrze, aby zostało tam trochę grzybów, które wypadną podczas smażenia ryby). Gdy się rozgrzeje, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Wlać wino, odparować. Dolać śmietankę. Wymieszać. Po chwili do sosu przełożyć roladki. Przykryć i dusić do miękkości.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą. Posłodzić. Wlać ocet i oliwę. Dorzucić posiekaną zieleninę.

Roladkę nałożyć na talerz. Polać sosem. Concasse podać w małej miseczce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 350
Ewa gotuje - odc. nr 350

Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...

 

Podobne przepisy

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Karp pieczony w śmietanie

Karpia sprawić, podzielić na dzwonka, posolić, obtoczyć w mące...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Wróć do listy przepisów