/ Przepisy / Udka z rusztu

Opis przygotowania

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.

W miseczce wymieszać paprykę słodką i ostrą, wlać sok z limonki, dorzucić igiełki rozmarynu, wlać oliwę. Wymieszać i polać mięso. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane udka ułożyć na ruszcie – upiec z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.

Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 302
Ewa gotuje - odc. nr 302

Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....

 

Podobne przepisy

Sola w pomidorowo-serowej skórce

W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...

Zapiekanka pod beszamelem

Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...

Wołowina po toskańsku

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kost ...

Polędwiczka z kwiatami begonii

Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...

Wróć do listy przepisów