/ Przepisy / Udka z rusztu

Opis przygotowania

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.

W miseczce wymieszać paprykę słodką i ostrą, wlać sok z limonki, dorzucić igiełki rozmarynu, wlać oliwę. Wymieszać i polać mięso. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane udka ułożyć na ruszcie – upiec z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.

Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 302
Ewa gotuje - odc. nr 302

Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....

 

Podobne przepisy

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Kurczak w sosie sherry

Kurczaka pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać ...

Mintaj pod kruszonką chlebową

Filety rozmrozić, przyprawić solą, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą ...

Wróć do listy przepisów