/ Przepisy / Lody z zieloną herbatą

Opis przygotowania

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło (najlepiej na całą noc). Do garnuszka wlać wodę, posłodzić i zagotować, po czym odstawić do wystudzenia. Wsypać zieloną herbatę i dokładnie wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i sok z limonki. Schłodzić w lodówce. Przełożyć do maszynki do lodów i mieszać przez ok. 40 minut. Podawać z wiśniami w syropie.

Jeśli nie mamy maszynki do lodów, to zimną masę wstawiamy do zamrażarki, po godzinie dokładnie mieszamy. Mrozimy przez kilka godzin, mieszając co godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Brulee owocowe

Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Pychotka z płatkami kukurydzianymi

Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...

Migdałowa babka winna

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę...

Wróć do listy przepisów