Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło (najlepiej na całą noc). Do garnuszka wlać wodę, posłodzić i zagotować, po czym odstawić do wystudzenia. Wsypać zieloną herbatę i dokładnie wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i sok z limonki. Schłodzić w lodówce. Przełożyć do maszynki do lodów i mieszać przez ok. 40 minut. Podawać z wiśniami w syropie.
Jeśli nie mamy maszynki do lodów, to zimną masę wstawiamy do zamrażarki, po godzinie dokładnie mieszamy. Mrozimy przez kilka godzin, mieszając co godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
W sam raz na raz...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...