
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach. Kapusty nie odcedzać – powinna być kwaśna. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i na wolnym ogniu wysmażyć na skwarki.
Ziemniaki odcedzić. Dodać skwarki – wraz z wytopionym tłuszcze (część skwarków zostawić do dekoracji). Utłuc. Wymieszać z ugotowaną kapustą.
Przed podaniem okrasić skwarkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...
Solidna sztuka mięsa w otoczeniu prawdziwków;-)
Makaron po rzymsku!
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...