Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.
Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.
Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...
Marynowane w kefirze!
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
Kto jadł w dzieciństwie? Ręka w górę!
Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...