Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.
Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.
Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...