Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w grubą kostkę. Przesmażyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na drugiej patelni, na łyżce oliwy.
Gdy wołowina puści sok, zalać piwem, dodać usmażoną cebulę. Wymieszać. Dorzucić ziele angielskie, tymianek i liść laurowy. Przykryć i dusić na małym ogniu przez mniej więcej godzinę. Pod koniec dodać marchewkę pokrojoną na plasterki oraz musztardę.
Podawać z kaszą i sałatką z pieczonych buraczków. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Do tego ser pleśniowy i rukola!
Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...