Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wołowina w piwie karmelowym

Opis przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w grubą kostkę. Przesmażyć.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na drugiej patelni, na łyżce oliwy.

Gdy wołowina puści sok, zalać piwem, dodać usmażoną cebulę. Wymieszać. Dorzucić ziele angielskie, tymianek i liść laurowy. Przykryć i dusić na małym ogniu przez mniej więcej godzinę. Pod koniec dodać marchewkę pokrojoną na plasterki oraz musztardę.

Podawać z kaszą i sałatką z pieczonych buraczków. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Spaghetti z sosem cebulowym

Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Wróć do listy przepisów