Kaszę i groch wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać wodą, posolić i przyprawić tymiankiem oraz liściem laurowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Mniej więcej po godzinie gotowania wlać piwo i gotować jeszcze przez ok. 20 minut. Przed podaniem zakwasić octem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...