Mąkę wysypać na stolnicę, dodać ksylitol i zimne masło. Wysiekać. Dodać płatki migdałowe. Zagnieść. Ciasto przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i rozwałkować. Piec przez 12-15 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i pokruszyć.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o jarzynowych oczkach. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić starte jabłka, dodać rodzynki, przyprawić cynamonem, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i podsmażyć.
Na drugiej patelni roztopić cukier. Zdjąć z ognia i wlać mleczko kokosowe (tylko gęstą zawartość puszki – bez wody). Dodać olej kokosowy. Wymieszać. Gdy wystygnie, dodać sól.
Na dno słoiczka wsypać trochę kruszonki. Nałożyć jabłka, na jabłka solony karmel. Następnie ponownie kruszonkę, jabłka i karmel. Na samej górze umieścić kruszonkę. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Brownie dla wegan;-)
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...