Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Batoniki kokosowe

Opis przygotowania

Wiórki wsypać do miski. Dodać zmielone siemię oraz imbir. Wlać ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Dorzucić jagody goji. Dodać olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć tak, by powstało „cygaro”. Schłodzić w zamrażarce (kilka godzin).

Pokroić w krążki. Usunąć folię. Zanurzyć w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej. Ułożyć na kratce, by czekolada zastygła (pod kratką warto umieścić papier do pieczenia).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 328
Ewa gotuje - odc. nr 328

Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....

 

Podobne przepisy

Tartaletki z kremem pomarańczowym

Z kremem pomarańczowym!

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Karnawałowe rurki z kremem

Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...

Ciasto cytrynowe

Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...

Wróć do listy przepisów