Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki w białym winie

Opis przygotowania

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż na pół laskę wanilii oraz goździki. Gruszki obrać ze skórki i włożyć do garnka.

Wlać wino - powinno całkowicie zakryć owoce. Doprowadzić niemal do wrzenia, następnie podgrzewać pod przykryciem na małym ogniu przez 30-50 minut, aż gruszki zmiękną (nie mogą się rozgotować - czas może się znacznie różnić w zależności od stopnia dojrzałości owoców).

Gruszki ostudzić w winie, przykryć i schować do lodówki - najlepiej na całą noc lub dłużej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 198
Ewa gotuje - odc. nr 198

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje meksykańską tortillę...

 

Podobne przepisy

Panna cotta z galaretką z espresso

A do tego sos krówkowy!

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Na mące migdałowej!

Grzybki

Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...

Cake pops

W stylu bajaderki;-)

Wróć do listy przepisów