
Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć z cukrem. Dodać miękkie masło, zmiksować. Uperfumować skórką otartą z cytryny. Wsypać kaszę i rodzynki, dodać zmielony twaróg. Wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywno. Delikatnie, za pomocą szpatułki, połączyć z masą serową. Przełożyć do tortownicy (średnica 23 cm, foremka wyścielona papierem do pieczenia i wysmarowana masłem). Wyrównać.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 50 minut.
Masło roztopić w rondelku. Dodać cukier i śmietankę. Wsypać kakao. Gdy polewa się zagotuje, pokryć nią sernik.
Podawać z filiżanką herbaty i konfiturą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa uwielbia odkrywać nowe smaki, postanowiła udać się w kulinarną...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...
Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...