/ Przepisy / Zupa szpinakowa

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.

Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 483
Ewa gotuje - odc. nr 483

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Wróć do listy przepisów