/ Przepisy / Sałatka jarzynowa

Opis przygotowania

Do dużej miski wrzucić pokrojone w kostkę ugotowane i wystudzone warzywa, por, ogórki oraz ugotowane na twardo białka, dodać groszek. Wymieszać.

Zrobić sos. Żółtka utrzeć z musztardą, śmietaną i majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

Na samym końcu dodać jabłko starte na tarce o grubych oczkach (jeśli sałatkę robimy wcześniej, z jabłka trzeba zrezygnować, by nie zakwasiło całości). Zalać sosem.

Można udekorować porem. Białą część naciąć wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę na trzy części. Z drugiej strony włożyć palec, wypchnąć, robiąc pióropusz.

Spiąć wykałaczką, by całość trzymała nadaną formę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 182
Ewa gotuje - odc. nr 182

Wielka Sobota to ostatni dzień przygotowań wielkanocnych. Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Wróć do listy przepisów