/ Przepisy / Cappuccino pomidorowe

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości. Dolać przecier. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Mleko zagotować i spienić trzepaczką.

Zupę nalać do filiżanek. Nałożyć spienione mleko. Udekorować papryką słodką oraz bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Papryka z kaszą jaglaną

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Sałata z granatem i awokado

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów