/ Przepisy / Pikle fasolkowe

Opis przygotowania

Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.

Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.

Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.

Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.

Przechowywać w piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 426
Ewa gotuje - odc. nr 426

Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...

 

Podobne przepisy

Sałata lodowa słodko-kwaśna

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...

Talarki z buraczków

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...

Wróć do listy przepisów