Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Talarki z buraczków

Opis przygotowania

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wystudzić i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na talerzu. Na każdy plasterek dać łyżeczkę serka homogenizowanego, wymieszanego z serem kozim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na samym końcu można dodatkowo udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Rukola z grzankami

Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...

Sałatka z arbuza i fety

Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do duż ...

Sałatka z tortellini

Z włoskimi pierożkami;-)

Wróć do listy przepisów