Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata lodowa słodko-kwaśna

Opis przygotowania

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cząstki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę.

Do dżemu malinowego dodać ocet balsamiczny i sól (ewentualnie nieco pieprzu). Na końcu dolać oliwę. Wymieszać i polać sałatę - tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 164
Ewa gotuje - odc. nr 164

W tym odcinku indyk z rodzynkami i rozmarynem, sałata lodowa słodko kwaśna,...

 

Podobne przepisy

Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Zaledwie z 3 składników!

Sałatka z serem kozim

Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...

Sałata lodowa błyskawiczna

Naprawdę szybko się ją robi!

Kimchi

Pikantna kiszonka po koreańsku!

Wróć do listy przepisów