/ Przepisy / Sałata lodowa słodko-kwaśna

Opis przygotowania

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cząstki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę.

Do dżemu malinowego dodać ocet balsamiczny i sól (ewentualnie nieco pieprzu). Na końcu dolać oliwę. Wymieszać i polać sałatę - tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 164
Ewa gotuje - odc. nr 164

W tym odcinku indyk z rodzynkami i rozmarynem, sałata lodowa słodko kwaśna,...

 

Podobne przepisy

Sałata z grillowanym boczkiem

Warkocze na zielonym;-)

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Sałatka mistrzów

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...

Wróć do listy przepisów