Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bezy jak sadzone

Opis przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem, dodając go stopniowo i cały czas miksując. Wsypać mąkę, wlać ocet. Wymieszać.

Pianę nałożyć łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia – w ten sposób, by każda porcja przypominała ścięte białko jajka sadzonego. Piec przez 20-25 minut w temp. 120 st. C. Po tym czasie suszyć przez 2 godz. w temp. 100 st. C.

Przygotować krem. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i ubić w kąpieli wodnej (może to potrwać nawet ½ godziny). Dodać skórkę i sok z cytryn. Wymieszać. Wrzucić zimne masło i mieszać, aż połączy się z masą. Odstawić do wystudzenia.

Krem nałożyć do wszystkich bez. Na kremie umieścić połówki brzoskwiń z syropu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 359
Ewa gotuje - odc. nr 359

Ewa nie wyobraża sobie świąt Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy oraz jajek....

 

Podobne przepisy

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Tort orzechowy

Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...

Ciasto herbaciane

Na mleku!

Sernik z białą czekoladą

Na płatkach owsianych!

Wróć do listy przepisów